Felhívások

Bach Mindenkinek – felhívás

A Bach Mindenkinek program keretében 2017. március 18-án, 16:30-17:30 között nagyszabású Bach-korál éneklésre kerül sor Budapest belvárosában, a Bazilika előtti Szent István téren, amelyre kórusok jelentkezését várják a szervezők!

 

2010-ben Dale Henderson, New York-i csellista úgy döntött, hogy Johann Sebastian Bach születésnapját egy forgalmas vasúti peronon zenélve ünnepli meg. Elhatározásával mozgalmat teremtett, amelynek neve Bach in the Subways. A program keretében a mesterre évente mintegy 40 ország 150 városában emlékeznek aluljárókban, köztereken, nyitott koncerttermekben, templomokban azzal a céllal, hogy a bachi dallamokon keresztül a klasszikus zene mindenkihez eljuthasson.

A nemzetközi kezdeményezés Bach Mindenkinek néven indult el hazánkban 2015 ben, amely harmadik alkalommal kerül megrendezésre 2017. március 17-19. között Budapest központi helyszínein. A három nap alatt közel száz koncertet tartunk, amelyeken a zeneiskolásoktól kezdve a Kossuth díjas művészekig mindenki a nemzetközi elgondolás szerint vesz részt: csak Bach zenéje szólhat és az összes előadó tiszteletdíj nélkül lép fel.

Budapesten az első alkalomtól kezdve hagyomány, hogy a rendezvény szombati napjának zárásaként a szervezők közös korál-éneklésre invitálják a kórusokat és mindazokat, akik kedvet éreznek, hogy a Bazilika előtt egy nagy énekkarba gyűlve, közösen szólaltassák meg Bach koráljait.

A 2015-ös Bach Mindenkinek programról készített kisfilm itt található meg (a közös koráléneklés vágóképei 0:33-tól és 0:54-től láthatók):

 https://www.youtube.com/watch?v=9866YqDZLwA&list=PLsxwizci8CHhbFZlk-dBnaWdKx0xvNEX8&index=1

A részvétel regisztrációhoz kötött, amely 2017. január 22. és 2017. február 28. között lesz elérhető itt http://bachmindenkinek.hu/korus-regisztracio/. Ha a kórusok, énekegyüttesek Bach műsorral önállóan is fel szeretnének lépni, ezt majd a regisztrációnál legyenek szívesek külön jelezni. A fellépőknek költségtérítést nem tudnak biztosítani a szervezők, de minden kórus nevét feltüntetik az erre alkalmas hírközlési felületeiken, nyomdai anyagaikon.

A lenti elérhetőségeken addig is várják a szervezők a kérdéseket, észrevételeket.

A program főszervezője: Kovács Zalán László tubaművész.

A kórusprogram koordinátora Burkus Boglárka karnagy.

További információkat a következő elérhetőségeken lehet kérni:

Telefon: +36 20 524 95 23.

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.bachmindenkinek.hu 

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön legfrissebb eseményeinkről, híreinkről.

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken.

  • Telefon: +36/1/225-3713

Kövessen minket!

Kövessen minket a közösségi hálózaton.
Ön itt van: Főoldal Aktuális Felhívások Bach Mindenkinek – felhívás