Felhívások

Énekesek jelentkezését várják a Nemzeti Ifjúsági Kórusba

18 és 26 év közötti kiváló fiatal énekesek jelentkezését várják a Nemzeti Ifjúsági Kórusba, amely a Kodály-emlékév egyik 2018-ra áthúzódó nagyszabású eseménye lesz a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézete szervezésében.  A kórus a július végi egyhetes felkészítő kurzus után egy öt koncertből álló turnéra indul, amelynek lesznek határon túli helyszínei is.  A kórus tevékenysége projektjellegű, egyszeri alkalom 2018. július 15-e és 28-a között, így más kórustagsággal jól összeegyeztethető.  A szervezők éppen ezért számítanak működő kórusok tagjaira és remélik, hogy a karnagyok ösztönzik énekeseiket a tapasztalatszerző és élményt jelentő részvételre, így a kórus összetétele tükrözheti a magyar kórusélet gazdagságát és minőségét.

 

A 60 fősre tervezett kórusba itthoni, határon túli és tengerentúli 18-26 éves kiválóan képzett énekesek jelentkezését várják.  A jelentkezők közül a legjobbak meghívást kapnak a felkészítő táborba, amelyre július második felében kerül sor Kecskeméten csodálatos környezetben.  A kórus közvetlenül ezt követően egy öt állomásból álló koncertturnéra indul, amelyen ősbemutatók is elhangzanak.  A tervezett koncerthelyszínek: Keszthely, Bécs, Galánta, Budapest és Kecskemét, ahol a kórus fellépésével zárul a Kodály Művészeti Fesztivál.  Mindkét karnagy, Erdei Péter és Nemes László Norbert, a Kodály Intézet korábbi és jelenlegi igazgatója, nemzetközileg is elismert és számos szakmai díjjal rendelkező szakember.  

A kórus „nemzeti” jelzőjének kettős jelentése van – hangsúlyozza Nemes László Norbert.  Egyrészről jelenti azt, hogy nemcsak itthonról, hanem mindenhonnan a világból várjuk a magukat magyarnak vagy magyar származásúnak valló fiatalokat, másrészről kiválóságot és minőséget is jelent, egy korosztály legjobbjainak magas szintű művészi produkciójátA programban a tanulás, élmény és közösség hármasa fonódik össze.  A repertoár megtanulása mellett közösségi élményt is jelent majd a részt vevő fiataloknak a tábor és a turné szabadidős programokkal, de színvonalas koncertjeikkel ők is élményt nyújtanak a közönségnek. 

A turné műsorfüzetében feltüntetik majd azokat a kórusokat (karnagyaikkal együtt), illetve intézményeket, ahonnan a kórus tagjai érkeznek.  A koncertturné bármelyik állomásán szeretettel látják a karnagyokat és külön meghívást kapnak a budapesti koncertre. Igény szerint a kórusvezetők egy-egy próba erejéig előzetes egyeztetés alapján bepillantást nyerhetnek a felkészítő kurzus munkájába.

A Nemzeti Ifjúsági Kórus nyári kurzusának és koncertturnéjának létrejöttét az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Kodály-emlékévhez nyújtott támogatása teszi lehetővé. Ez azt is jelenti, hogy a kórustagok számára a részvétel szállodai elhelyezéssel kétágyas szobákban, teljes ellátással és szabadidős programokkal (a Kodály Fesztivál koncertjeinek megtekintése, városnézések a koncertturné során Bécsben és Pozsonyban, hajózás a Dunán stb.) ingyenes.  A résztvevőknek azonban a saját költségükön kell eljutni Kecskemétre és onnan haza.  A jelentkezéseket 2018. március 31-ig várják. További információk és a jelentkezés módja elérhető a kodaly.hu oldalon.  

 (A pontos link: http://kodaly.hu/hu/hirek/nemzeti-ifjusagi-korus-felhivas)

Kapcsolat:

Kállai Erzsébet

Telefon: +36202930930

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook: https://www.facebook.com/nemzetiifjusagikorus/

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön legfrissebb eseményeinkről, híreinkről.

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken.

  • Telefon: +36/1/225-3713

Kövessen minket!

Kövessen minket a közösségi hálózaton.
Ön itt van: Főoldal Aktuális Felhívások Énekesek jelentkezését várják a Nemzeti Ifjúsági Kórusba