Felhívások

Dalárünnep az Erkel Színházban - 2018. május 12-13.

Tisztelt Művésztársak!

Nagy örömünkre szolgál, hogy immár harmadik alkalommal ajánlhatjuk szíves figyelmükbe a Magyar Állami Operaház „Dalárünnepét”.

A magyarországi énekkarok számára reprezentatív fellépési lehetőséget kínáló rendezvény az elmúlt két évben sikerrel bizonyította nemzetünk énekkari kultúrájának elismerésre méltó színvonalát. Modern társadalmunk eme féltett gyümölcsét zenekultúránk egyik legmélyebbre nyúló gyökere táplálja, amely egyszerre nyer táperőt a múlt századok során népünk ajkán megszólaló dalok, valamint a magyarországi énekkultúra mellett elkötelezett zeneszerzők, karnagyok által örökül hagyott művészi értékek rétegeiből.

Ez a mindannyiunk szándékait támogató erő 2018 tavaszán újra közös művészi akaratba forraszthatja össze a társas éneklésben rejlő sokszínű lehetőségeket és elképzeléseket. A budapesti Erkel Színház színpada és nézőtere ezúttal is két napon keresztül kínál majd alkalmat a magyarországi énekkarok számára, hogy műsorukkal énekestársaik, valamint a rendezvény iránt érdeklődő közönség örömét szolgálják. Ahogy az előző évek tapasztalatai is bizonyítják, a Dalárünnep nem csak a felszabadult éneklést, hanem a kórusok közötti szakmai érintkezést is szolgálja, lévén az ilyesfajta, az ország „négy égtáját” egyetlen helyszínre tömörítő esemény az egyes énekkarok belső, művészi munkájára is gyümölcsöző hatással lehet, a repertoár-építés, a hangképzés, vagy akár a szervezés egyes szakterületein.

A Magyar Állami Operaház ezért szeretettel várja jelentkezésüket a
2018. május 12-én és 13-án
megrendezésre kerülő Dalárünnepre, amelynek helyszíne a
Magyar Állami Operaház Erkel Színháza (Budapest, II. János Pál pápa tér 30.).

Az Opera – immár hagyományosnak mondható módon – 2018-ban is saját produkciójával zárja a Dalárünnep eseménysorozatát, ezúttal egy, a magyarországi hivatásos és amatőr kórusok, valamint a lehengerlő kórushangzásra fogékony hallgatók körében egyaránt kedvelt koncertdarabot tűzve műsorára. Carl Orff „Carmina Burana” című oratóriumát május 13-án, 16 órai kezdettel adja elő a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara, Bogányi Tibor vezényletével. A Dalárünnepen fellépő kórusok számára nem csak az előadásra érvényes, kedvezményes helyárú jegyeket, hanem azt az egyedülálló lehetőséget is felkínáljuk, hogy a koncert záróakkordjaként Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos énekkarával együtt énekeljék a Carmina Burana egyik részletét, miként az már a korábbi években a Parasztbecsület Húsvéti kórusával és a Nabucco Szabadság-kórusával megesett, mindannyiunk nagy örömére.

Szíves jelentkezésüket 2018. február 28-ig várja az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Csiki Gábor
karigazgató

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön legfrissebb eseményeinkről, híreinkről.

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken.

  • Telefon: +36/1/225-3713

Kövessen minket!

Kövessen minket a közösségi hálózaton.
Ön itt van: Főoldal Aktuális Felhívások Dalárünnep az Erkel Színházban - 2018. május 12-13.