Cikkek

A KÓTA és a Magyar Kóruskastély a European Choral Association - Europa Cantat nemzetközi kórusszövetséggel együttműködve  Liszt Ferenc emlékére  rendezvénysorozatot szervez a Fiatal Karvezetők VI. Nemzetközi Versenyét és a hagyományos Zenepedagógiai Konferenciát.

 Fiatal Karvezetők VI. Nemzetközi Versenye - Pomázi Kóruskastély, Duna Palota,  2011. szeptember 14-17.

 A verseny lehetőséget ad ahhoz, hogy a tehetséges karvezetők (18-35 éves korig) a világ minden részéből részt vegyenek a megmérettetésen, megismerjék a különböző stílusú művek előadását, bővítsék repertoárjukat, szakmai és baráti kapcsolatokat építsenek. Ugyanakkor a hazai és külföldi szakmai szervezetek megismerhetik a jövő karvezetőit. Az aktív versenyzők mellett passzív résztvevők is jöhetnek. Az érdeklődő fiatal muzsikusok, kiváló, elemző és értékelő karvezető segítségével követhetik a teljes zenei folyamatot. A verseny 3 fordulóban zajlik, kiváló amatőr és hivatásos kórusok közreműködésével. A döntő szeptember 17-én, a Duna Palotában kerül megrendezésre.

X. Nemzetközi Karvezető Konferencia Liszt Ferenc tiszteletére - Semmelweis Szalon, 2011. szeptember 17.

A konferencia három témakört dolgoz föl, amelyek Liszt Ferencet, a nagyszerű zenepedagógust és iskolaalapítót mutatják be, Liszt Ferenc egyházi kórusmuzsikáját elemzik, valamint az első, európai hírű, nemzetközi eszmét képviselő magyar zeneszerzőt állítják példának.
A kiváló zeneszerzőnek adott tisztelet készteti a szervezőket arra is, hogy fórumot adjanak a zeneoktatás időszerű kérdéseinek, és a gondok lehetséges megoldásának útját keressék.
Az előadók között rangos hazai és külföldi szakemberek lesznek - Dr.Szőnyi Erzsébet, Vásáry Tamás, Dr. Hoffmann Rózsa, Sonja Greiner, Gilbert de Greeve, Eckhardt Mária, Lantos István, Tardy László - így bízunk abban, hogy a konferencia minden érdeklődő karnagy, kórusénekes, muzsikus és zenepedagógus számára élményt ad majd.

Jelentkezés a karvezető konferenciára 
 Részletes program
Bővebb információ, érdeklődés:
www.lisztchoral2011.hu

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön legfrissebb eseményeinkről, híreinkről.

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken.

  • Telefon: +36/1/225-3713

Kövessen minket!

Kövessen minket a közösségi hálózaton.
Ön itt van: Főoldal