Email Nyomtatás

Eseménynaptár

Esemény 

Cím:
Vasárnapi kórusmatiné - Demske-Nelson-Fairbanks-trió (Amerikai Egyesült Államok)
Mikor:
2010.07.11 11.00 óra

Leírás

2010. július 11-én vasárnap délelőtt 11 órakor
Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria (C épület 1. emelet)
Belépés múzeumi belépővel 

Műsor:

 

John Biggs:  Reneszánsz csokor

John Harbison: Variációk

Peter Schickele: Három tánc

 

Előadja:


Hilary Demske - zongora,  Matthew Nelson - klarinét ,

 Donna Fairbanks - hegedű

 

 A zeneszerzőkről:

 John Biggs 1932-ben született Los Angelesben, zeneszerzés diplomáját Californiában szerezte, majd tanulmányokat folytatott  Antwerpenben. Tanár és előadó, a  középkori, reneszánsz és kortárs zene előadásában nemzetközi sikereket elért John Biggs Consort alapítója. Zeneszerzőként számos díjat nyert az Egyesült Államokban.

John Harbison 1938-ban született. Zenét a Harvard Egyetemen tanult, jelenleg a Massachusetts-i egyetem professzora. Számos művet írt szimfonikus zenekarra, vonósnégyesre, és szóló vonós hangszerekre. Operája, a Nagy Gatsby  James Levin vezényletével 1999-ben hangzott el a Metropolitan Operában.

Peter Schickele 1935-ben született , több mint 100 művet komponált szimfonikus zenekarra, kórusra, kamaraegyüttesre.Műveiben az európai klasszikus hagyományokat ötvözi a sajátos amerikai hangvétellel.  Schickele az értelmi  szerzője a P.D.Q Bach néven közismertté vált  barokk és klasszikus komolyzenei paródiáknak .

 

Az előadókról:

Hilary Demske zongoraművész Dallasban született. A Michigan-i egyetemen, a Julliard School-on és a Peabody Conservatory-ban tanult  majd Európába utazott, hogy Münchenben  tökéletesítse zongoratudását. A világ számos országában lépett fel, többek között Németországban, Olaszországban, Izraelben Angliában, és Kanadában.  

Matthew Nelson- klarinétművész Washingtonban tanult.  Számos kortárs zeneszerző darabját mutatta be és adta elő szóló és kamaraesteken Japántól az Egyesült Államokig.

Donna Fairbanks hegedűművész Arizonában tanult, majd  Utah államban a Brigham Young Universityn szerezett zenei diplomát. Szólistaként a Chaleston Symphony, a Utah Symphony, a Utah Valley Symphony és egyéb zenekarokkal koncertezett Az Aurora -Duo tagjaként számos művet  rögzített CD-n.