Cikkek

Visszatér Pécsre Európa legizgalmasabb kórusrendezvénye, az Europa Cantat fesztivál!
2015. július 24. és augusztus 2. között 57 énekes műhely, külön karnagyoknak és zeneszerzőknek szóló szakmai programok, fiatal menedzser tréning és különleges gyermekprogramok várják a kóruséneklés szerelmeseit.
Megjelent az információkat magyarul összefoglaló füzet is, amely online megtekinthető, itt letölthető, de kérésre a szervezők kipostázzák a nyomtatott verziót.
Ismerje meg a fesztivál programját, a részvételi felvételeket és jelentkezzen online augusztus 15-től.
Részletes információért látogasson honlapunkra:

www.ecpecs2015.hu


EUROPA CANTAT XIX Pécs 2015

Az EUROPA CANTAT az Európai Kórusszövetség háromévente megrendezésre kerülő, több ezer énekest vonzó, 10 napos nemzetközi fesztiválja, amely a kórusvilág minden rétege számára kínál programokat:
 több napos műhelyek – kezdő énekkaroktól a profi szintű együttesekig, minden műfajban, a gregoriántól a legújabb irányzatokig
 egynapos “felfedező” műhelyek – a hatékony beéneklés, megfelelő repertoárválasztás, légzéstechnika, stb.
 karnagyi program – műhelylátogatások, meghívott előadók szakmai előadásai
 zeneszerző program – szakmai programok komponistáknak
 Music EXPO – kották, könyvek, CD-k, további fesztiválok kiállítói s ezer más érdekesség
 koncertek – műhelyzáró koncertek, résztvevő kórusok és együttesek bemutatkozása, gazdag fringe program délután és este magyar és délszláv fellépőkkel, meghívott előadók hangversenyei
 egyéb programok – táncházak, kiállítások, turisztikai programok

A magyar együtteseknek, szakembereknek szóló, kiemelten kedvezményes ajánlatainkról 2014 tavaszán lehet majd tájékozódni honlapunkon!

A fesztivál remek lehetőség a magyar kóruskultúra legjavának felmutatására, a más nemzetek vokális hagyományaival vagy éppen újításaival való találkozásra, nemzetközi kapcsolatépítésre, barátkozásra!


ITT A HELYED! - PÉCS

Pécs egyszer már vendégül látta az EUROPA CANTAT-ot 1988-ban, amikor mindmáig egyetlen alkalommal jött a fesztivált az akkori Vasfüggöny mögé. A „legendás tízedik” azóta is elevenen él mind a 3672 résztvevőben, illetve része a pécsiek kollektív emlékezetének.

Pécs 2010-ben Európa Kulturális Fővárosaként óriási változáson ment keresztül: megújultak a város közterei, megépült az autópálya Budapestről, felépült a világszínvonalú akusztikával rendelkező Kodály Központ. A Zsolnay Porcelán Manufaktúra elhagyatott gyárterületének felújításával megszületett a Zsolnay Kulturális Negyed, amely régi patináját visszanyerve egyedülálló kulturális színt és színteret varázsol a város életébe.
Ugyanebben az évben komoly szakmai és hangos közönségsikerrel zajlott le a Pécs Cantat 2010 – Európa Éneklő Kulturális Fővárosa nemzetközi kórusfesztivál, 1500 résztvevővel.

2015-ben az EUROPA CANTAT nemzetközi kórusfesztivál ismét énekesekkel tölti meg az egész várost! Itt a helyed!

Pécs: 2015 é(r)v, hogy énekeljünk!


ADD MEG TE A KEZDŐHANGOT !

I'm Hung(a)ry for...

Próbáld ki az I'm Hung(a)ry for... facebook alkalmazást és oszd meg velünk, hogy mely ZENEI IRÁNYZAT érdekel, mely KÓRUSMŰVEKet szeretnéd énekelni, megtanulni, meghallgatni és
mely VOKÁLIS ELŐADÓMŰVÉSZEK előadását szeretnéd látni a fesztiválon 2015-ben!

Ötleteiddel gazdagítsd Te is a zenei és programkínálatot!


EUROPA CANTAT Baráti Kör

2012-ben megalakult az EUROPA CANTAT Baráti kör, amelynek egyik fő célja, hogy összefogja mindazokat, akik részt vettek az 1988-as EUROPA CANTAT X fesztivál előkészítésében, lebonyolításában. A múlt tapasztalatai mellett nélkülözhetetlen a tevékeny jelen: várjuk azon pártoló tagok, énekesek, karvezetők jelentkezését, akik segíteni szeretnék a 2015-ös rendezvényt a kezdeti ötletektől a záróhangverseny utolsó akkordjáig.

A fesztivál-előkészítés stábjához való csatlakozási szándékot a 72/500-393 telefonszámon vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehet jelezni


Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön legfrissebb eseményeinkről, híreinkről.

Kapcsolat

Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken.

  • Telefon: +36/1/225-3713

Kövessen minket!

Kövessen minket a közösségi hálózaton.
Ön itt van: Főoldal